söndag 8 augusti 2010

Finfinfinfin häst !lör-sön


Var först i Stockholm idag med ett härligt hästgäng, vi var på öppet hus på K1 och kollade in stallarna och hästarna där. Sen var det SM i hoppning brevid på ryttarstadion som vi också tog oss till. Roligtroligt!

Så det blev en sen tur till Killen, var i stallet vid 7 halv åtta tiden och skulle rida ut med Frida och Tidella. Mötes av en jätte gosig Kille i hagen, allt kändes toppen mot igår. Tänkte prova rida iväg och möta Frida istället för att hon alltid ska behöva komma och plocka upp oss. Hade inga höga förväntningar på Lucifer. MEN vi klarade av att rida ut helt själva ända fram till jaktstugan. Helthelt själva!
Jag var jätte förvånad men överlycklig, vi kom över en trösgel som jag trodde skulle ta jätte lång tid. Ömmade mer än vanligt idag...

Vi red sedan på en äng och Lucifer var jättejätte pigg. I traven sökte han sig neråt direkt och bakbenen var med, och i galoppen var han skit pigg nästan sken ibland.
Fick även till vänstergaloppen som vi aldrig klarat uppsuttet! Han gick även först i både traven och galoppen, försökte tävla lite med Tidella. Travade en bit på asfaltsvägen också. Den här uteritten kommer sent glömmas, idag var beviset på att jag vet att vi klarar det här och han kommer bli så fin med tiden. Det här var roligaste gången jag ridit på han, hela han var toppen i både skötsel och ridning.
Vi klarade även att gå hem själva på hemvägen och denna gång länge än vi gick senast. Hade redan börjat mörkna så Killen var lite spänd, var hemma vid stallet vid 22 tiden.

Idag lekte vi i kohagen. Han var riktigt busig, blev en del småstegringar och spansktrav. Sur vid drivningen och kom inte upp i galoppen helt så struntade i det. Svarade dåligt på inkallningara och bytte gärna varv själv ibland och gick gärna in till en själv. Korrigerade ibland men la ingen engeri på det då tanken var att vi skulle ha kul. Jobbade lite trick kom ner i bugning en gång.
Toppen Kille!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar