söndag 18 juli 2010

Teknikbana





Lite bilder på Killen, måste ta lite nyare bilder och bilder när vi rider eller jobbar på marken. :)

Idag gjorde vi upp en teknikbana i paddocken. Hade ett hinderstöd som vi skulle runda alltså flytta och vara så nära hinderstödet som möjligt sen byta varv och göra samma sak åt det hållet, sen styrning - sick sack koner, koner uppställda som en liten fyrkant som vi skulle gå runt precis vid konerna - raka linjer där efter in i fyrkanten halt och backa ut, två st bommar på medellinjen som vi skulle göra halt mellan och backa ut även trava över, en ganska stor bomgata där han fick vända även backa lite och till sist ett liten upphöjd bom som vi travade över. Jag gillade min lilla bana massor fick en att tänka hela tiden.

Idag var jag i helt rätt stämning igen! :) Så satt upp han sparkade en gång satt då av och samma sak igen. Skrittade runt fyrkanten hittade spåret bättre idag, han var sur men lät han vara utan att driva på. Sur vid smackning och skänklar men bara öron bakåt hade spö som jag petade med lätt sur för det, när det kom spark snurrade jag honom så det blev jobbigt alltså inte okej. Teknikbanan gick super bra, han fixade allt tyckte nog det var lite kul men han suckade lite.. ;) Travade en hel del, försökte även driva på in i galopp blev väldigt sur sparkade och bockade lite. Så drev bara på långsidan mot grinden där fick jag 3 galoppsprång tre gånger. Avslutade igen med teknikbana och trav.

Idag var Killen såååå duktig, riktigt stolt! Första gången vi fick galopp på banan. Fortfarande sur vid ridning och drivning men det blir framsteg för varje dag. Kan inte fatta att för ca 1 mån sen var jag livrädd för den här Killen då han ville ha av mig direkt. Jobbar en hel del löst nu, gick från paddocken helt löst travade upp, stannade o.s.v. inga problem han följer en och stannar på avstånd. Lös in och ut från hagen också, han gör inga bus. Duktig Luse!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Anledningen till att jag valt strassermetoden framför något annat är att jag tycker det är den metod med mest fakta och forskning bakom. Dessutom har så många hästar som varit utdömda blivit friska med hjälp av denna metod. Något mer som tilltalar mig är att det är en helhetssyn - man får tex inte verka sin häst på detta sätt om den inte går på lösdrift och lever så naturligt som möjligt, utan saker som täcken och benskydd.

    Tack, vad kul att du gillar den :)
    Mvh Maja

    SvaraRadera